Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikeshandelsminister Anna Hallberg besöker Washington

Publicerad

Den 11-13 november reser utrikeshandelsminister Anna Hallberg till Washington. Under besöket kommer Hallberg att träffa den amerikanska näringsministern Wilbur Ross samt den amerikanska handelsrepresentanten Robert Lighthizer.

Hallberg träffar Lighthizer och Ross under tisdagen. I fokus för samtalen står de svensk-amerikanska relationerna, handelsrelationen mellan EU och USA samt handelskonflikten mellan USA och Kina.

- Sverige och USA har en värdefull relation som skapar många arbetstillfällen på båda sidor av Atlanten. Nu ges ett utmärkt tillfälle att ytterligare stärka vår relation och samtidigt lyfta handelsfrågor som är viktiga för Sverige och EU, säger Anna Hallberg.

Hallberg kommer även framföra Sveriges oro inför ett eventuellt införande av biltullar från amerikansk sida och vilka konsekvenser de riskerar få för svensk fordonsindustri.

Under resan kommer utrikeshandelsministern även att träffa företrädare för den amerikanska kongressen, samt representanter för den amerikanska handelskammaren. Hallberg kommer även att öppningstala under svenska ambassadens Nobelsymposium den 13 november.

Presskontakt

Hanna Alexandersson
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00