Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Åsa Lindhagen deltar i konferens om antisemitism

Publicerad

Fredagen den 8 november medverkar Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, i en konferens om antisemitism som anordnas av Svenska kommittén mot antisemitism (SKMA) i samarbete med Forum för levande historia.

Konferensen syftar till att belysa och fördjupa kunskapen om antisemitism i dagens Sverige. Den riktar sig till journalister, politiska beslutsfattare, forskare, lärare samt myndigheter och organisationer som arbetar med att förebygga och motverka rasism och politisk extremism.

– Runt om i världen ser vi antisemitismen skörda människoliv. Judar och judiska institutioner har utsatts för flera terrordåd i Europa de senaste åren. Även i Sverige har vi upplevt attacker mot synagogor, rabbiner och judiska kvinnor, män och barn. Det här är helt oacceptabelt. Vi måste bekämpa antisemitismen med kraft, säger Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

Vid frågor kontakta Nicole Goufas, pressekreterare till Åsa Lindhagen.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-08 57 588
e-post till Nicole Goufas