Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021.

Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Grön omställning på agendan när näringsministern talar inför gruvbranschen

Publicerad

Näringsminister Ibrahim Baylan medverkar och talar idag på branschföreningen Svemins årliga höstmöte. Temat för årets möte är mineralbidraget - gruvbranschens bidrag till det långsiktigt hållbara samhället.

Tid:
Plats: Nalen, Regeringsgatan 74, Stockholm

I sitt anförande kommer näringsministern att tala om svensk gruv- och mineralnärings betydelse för klimatomställningen och målet att bli världens första fossilfria välfärdsland.

– Svensk gruv- och mineralnäring har stor betydelse för Sverige och skapar jobb, välfärd och utveckling av ny teknik som i många fall är världsledande och ligger i framkant för den gröna omställningen, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Svemin är en branschförening för gruvor, mineral- och metallproducenter i Sverige och står bakom initiativet mineralbidraget. Initiativet består av ett antal strategiska hållbarhetssatsningar för att klara de globala målen i Agenda 2030 och bidra till en hållbar samhällsutveckling.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi.

Presskontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter