Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Jennie Nilsson talar på Systembolagets VD-dag

Publicerad

Landsbygdsminister Jennie Nilsson medverkar idag på Systembolagets VD-dag som riktar sig till chefer hos Systembolagets leverantörer. Statsrådet kommer att tala om tillgänglighet, hållbarhet och om dryckesbranschen som en självklar del av svensk besöksnäring och måltidsturism.

– Jag kommer att tala om vikten av tillgänglighet till kommersiell service i hela Sverige och om den svenska dryckesbranschen. Våra dryckestillverkare spelar en central roll i svensk måltidsturism och i arbetet inom livsmedelsstrategin med att bidra till att potentialen för hela livsmedelskedjan nyttjas fullt ut, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Simon Andersson. 

Presskontakt

Simon Andersson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Livsmedelsstrategin

Den nationella livsmedelsstrategin med sikte mot år 2030 är den första svenska livsmedelsstrategin som omfattar hela livsmedelskedjan. En långsiktig strategi ska bidra till att potentialen för hela livsmedelskedjan nyttjas fullt ut. Det innebär en ökad och hållbar produktion av mat som kan leda till fler jobb och hållbar tillväxt i hela landet och ge konsumenter bättre förutsättningar att göra medvetna val.

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter