Pressmeddelande från Miljödepartementet

Kronprinsessparet och Isabella Lövin besöker Bosnien och Hercegovina

Publicerad

Den 5-7 november besöker Kronprinsessparet, tillsammans med miljö- och klimatminister Isabella Lövin, Bosnien och Hercegovina. Besökets teman kommer bland annat vara klimat, miljö, hållbar utveckling, innovation och entreprenörskap samt ungdomars deltagande i landets utveckling.

Syftet med besöket är att stärka relationen mellan Sverige och Bosnien och Hercegovina. Under resan kommer Kronprinsessparet och Isabella Lövin bland annat träffa landets tre presidentråd: bosnienkroatiske representanten samt nuvarande ordförande Željko Komšić, bosnienserbiske representanten Milorad Dodik, och bosniakiske representanten Šefik Džaferović.

Isabella Lövin kommer även att delta och inledningstala på konferensen Smart growth for the new climate reality in Bosnia and Hercegovina, samt få se FN:s utvecklingsorgan UNDP:s utställning kopplad till konferensen. Där kommer de presentera flera projekt som möjliggjorts av svenskt bistånd.

Kontakt

Robert Englund
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-044 89 65
e-post till Robert Englund