Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans besöker Högskolan Dalarna och visas ny plats för Campus Borlänge

Publicerad

I morgon, onsdag den 6 november, reser Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, till Falun och Borlänge för besök vid Högskolan Dalarnas campus i respektive stad. På programmet står bland annat visning av högskolans nya plats för Campus Borlänge.

Högskolan Dalarna har campus både i Falun och i Borlänge. Campus i Borlänge kommer att flyttas från nuvarande lokaler till Liljanhuset som ligger centralt i Borlänge, och under eftermiddagen får Matilda Ernkrans en presentation av den nya platsen.
 
Under dagen kommer Matilda Ernkrans bland annat att ta del av den arbetsintegrerade lärarutbildningen, nätbaserat lärande och språkutbildningar vid Högskolan Dalarna. Matilda Ernkrans kommer också att möta företrädare för KLOSS-net som är ett nätverk för samverkan på ledningsnivå för svenska lärosäten.

Program

9.30 Besöker Campus Falun
 
11.00 Möter KLOSS-Net på Geshwornergården, Falu Gruva
 
13.15 Besöker Campus Borlänge
 
14.45 Visas platsen för det kommande Campus Borlänge
 
Media är välkomna att delta vid visningen av platsen för det kommande Campus Borlänge.
 
Plats: Liljeqvistska parken, Hantverksbyn 13, 784 33 Borlänge.
 
Möjlighet till intervju finns - kontakta pressekreterare Mirjam Kontio

Presskontakt

Mirjam Kontio
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00