Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans delar ut Volvo Environment Prize

Publicerad

I dag, torsdag den 7 november, deltar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, vid en ceremoni i Stockholm för prisutdelningen av Volvo Environment Prize. Matilda Ernkrans kommer att dela ut priset till forskaren Terry Chapin.

Volvo Environment Prize är ett pris som delas ut årligen för insatser för klimatet och arbete med hållbarhetsfrågor. Vinnare av årets pris är F Stuart “Terry” Chapin III, professor i ekologi vid University of Alaska Fairbanks. Han får priset för sin forskning som knyter samman ekologi och etik för en ansvarsfull och långsiktig förvaltning av jorden.

I år firar Volvo Environment Prize 30 år och priset består av en glasskulptur och 1,5 miljoner kronor.

Presskontakt

Mirjam Kontio
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00