Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans talar vid Forskningspolitiska dagen och träffar Nederländernas forskningsminister

Publicerad

I dag, onsdag den 20 november, deltar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, vid Vetenskapsrådets forskningspolitiska dag. Matilda Ernkrans kommer tala om vikten av att Sverige är en framstående forskningsnation. Den svenska forskningsministern kommer under förmiddagen också att träffa Nederländernas minister för utbildning, kultur och forskning Ingrid van Engelshoven för ett bilateralt samtal.

Forskningspolitiska dagen syftar till samtal om aktuella forskningspolitiska frågor och vänder sig till forskare, politiker, lärosätesledningar och forskningsfinansiärer samt till personer inom näringslivet, intresseorganisationer och andra som är engagerade i forskningsfrågor.
 
– I Sverige har vi investerat i hela kedjan från utbildning till forskning och innovation. Det behövs starka kopplingar mellan dessa områden, och investeringarna ger oss goda förutsättningar för att vara en ledande forskningsnation, säger Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning.
 
10.15 Talar vid Forskningspolitiska dagen
 
Plats: Stockholm Waterfront, Stockholm
 
Det finns möjlighet till intervju. Kontakta pressekreterare Mirjam Kontio.

Presskontakt

Mirjam Kontio
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00