Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde medverkar i statsbesök till Indien

Publicerad

Den 1-4 december deltar Ann Linde i statsbesök till Indien.

Under besöket ska hon bland annat träffa sin indiske motpart samt företrädare för den indiska regeringen. Besöket ger möjlighet till fördjupad dialog i frågor som demokrati, mänskliga rättigheter och samarbete mellan länder.

- I en värld där Asien spelar en central roll för den ekonomiska och politiska utvecklingen har Indien, som världens största demokrati och världens snabbast växande stora ekonomi, en strategisk roll på regionala och globala frågor säger Ann Linde.

Utrikesministern kommer även att tillsammans med drottningen delta i ett rundabordssamtal om människohandel som arrangeras av FN.

Ann Linde är en del av den statsbesöksdelegation som åtföljer kungaparet. Utöver utrikesminister Ann Linde representeras regeringen av näringsminister Ibrahim Baylan samt statssekreterare Maja Fjaestad, Socialdepartementet, och en stor svensk näringslivsdelegation deltar. Utrikesministern deltar i programmet i New Delhi den 2 och 3 december.

Presskontakt

Klara Watmani
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-072 59 27
e-post till Klara Watmani