Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Åsa Lindhagen värd för EU-ministermöte om jämställdhet i Stockholm

Publicerad

Jämställdhetsminister Åsa Lindhagen har tagit initiativ till ett EU-möte om jämställdhet i Stockholm – ”The STHLM Initiative” den 3 – 4 december. Till mötet har Europeiska rådets nuvarande ordförandeland, Finland, och de EU-medlemsstater som är ordförande de kommande åren bjudits in.

EU-mötet ”The STHLM Initiative” syftar till att bidra till att EU kan vässa sina verktyg när det gäller hållbar integrering av jämställdhet, med fokus på ekonomisk jämställdhet, och hur medlemsländer bäst kan leda detta arbete under sina respektive ordförandeskap. Vid mötet kommer en rad centrala frågor för det framtida jämställdhetsarbete inom EU att beröras, däribland den kommande jämställdhetsstrategin, jämställda ekonomier, genomförandet av Pekingplattformen och arbetet mot mäns våld mot kvinnor samt hedersrelaterat våld och förtryck.
 
Vid mötet deltar företrädare för nio andra EU-länder och Europeiska jämställdhetsinstitutet (EIGE).

- Nu när EU precis fått en ny kommission och ett nytt parlament finns det ett fönster för oss att sätta jämställdheten högt på den europeiska agendan. Det är oerhört viktigt att Sverige driver på för ökad jämställdhet inom hela EU, säger jämställdhetsminister Åsa Lindhagen.
 
Vid frågor, kontakta Nicole Goufas, pressekreterare till Åsa Lindhagen.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon (växel) 08-405 10 00