Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans besöker Stockholms universitet och deltar vid konferens om framtidens vårdkompetens

Publicerad

I morgon, onsdag den 4 december, gör Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, ett besök vid Stockholms universitet. Matilda Ernkrans kommer att träffa studenter och personal samt möta företrädare för bland annat Östersjöcentrum och Bolincentrum. Under eftermiddagen deltar Matilda Ernkrans vid en vårdkonferens som anordnas av Sophiahemmet Högskola.

Förmiddagens lärosätesbesök vid Stockholms universitet innehåller bland annat möte med studentrepresentanter och företrädare för Östersjöcentrum och Bolincentrum. Matilda Ernkrans kommer också att bli introducerad för verksamheten vid Stockholm University Brain Imaging Centre (SUBIC).

Sophiahemmet Högskola anordnar under onsdagen en konferens med temat framtidens vårdkompetens. Matilda Ernkrans kommer under eftermiddagen samtala om regeringens prioriteringar gällande kompetensförsörjning inom vården.

Program

09.00 Besöker Stockholms universitet, Svante Arrhenius väg 21A, Stockholm

10.00 Möter studentrepresentanter, Svante Arrhenius väg 21A, Stockholm

10.30 Möter företrädare för bland annat Östersjöcentrum och Bolincentrum, Svante Arrhenius väg 20 F, Stockholm

11.30 Besöker SUBIC, Svante Arrhenius väg 16 A, Stockholm

14.25 Deltar i samtal om vårdkompetens, Valhallavägen 91, Stockholm

Det finns möjlighet till intervju. Kontakta pressekreterare Amanda Borg.

Presskontakt

Amanda Borg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00