Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Statsrådsberedningen

Migrationsfrågor i fokus när EU-ministern besöker Grekland

Publicerad

Den 2-3 december besöker Hans Dahlgren Grekland för samtal om bland annat migration och arbetet med ett nytt gemensamt asylsystem i EU. Hans Dahlgren kommer att träffa regerings- och myndighetsföreträdare samt representanter för UNHCR och andra organisationer. Han kommer även att besöka ett av de transitläger för asylsökande som finns i landet.

Hans Dahlgren kommer under sitt besök i Grekland att träffa företrädare för FN:s flyktingorgan UNHCR och Greklands migrationsmyndighet för att diskutera den aktuella situationen i landet. Under tisdagen besöker Hans Dahlgren även ett transitläger för asylsökande i Korinth, som drivs av IOM, International Organization for Migration.

Hans Dahlgren kommer att ha möten med migrationsminister Georgios Koumoutsakos samt premiärministerns rådgivare i EU-frågor Dimitris Mitropoulos. 

Tid för intervjuer finns, kontakta pressekreterare Andreas Enbuske.

Presskontakt

Andreas Enbuske
Pressekreterare hos EU-minister Hans Dahlgren
Telefon (växel) 08-405 10 00