Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg deltar i RIF-råd i Bryssel

Publicerad

Den 2 till 3 december befinner sig inrikesminister Mikael Damberg i Bryssel för att delta i rådet för rättsliga och inrikes frågor (RIF).

Vid rådsmötet kommer Mikael Damberg att delta i diskussioner om framtiden för EU:s inre säkerhet och EU:s arbete mot terrorism. Ministrarna kommer även att diskutera genomförandet av ramverket för interoperabilitet mellan EU:s gemensamma system för gränser och säkerhet och den nya Frontex-förordningen. På RIF-dagordningen står som informationspunkter även datalagring, Europeiska åklagarmyndigheten (Eppo) och e-bevisning.

Presskontakt

Per Strängberg
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg