Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsministern och utrikeshandelsministern besöker Sydkorea

Publicerad

Statsminister Stefan Löfven besöker Republiken Korea (Sydkorea) den 18-20 december. Vid besöket deltar även utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg samt en stor svensk näringslivsdelegation.

Under besöket kommer statsministern bland annat att träffa Republiken Koreas president Moon Jae-in samt premiärminister Lee Nak-yon. Vid överläggningarna kommer man bland annat att diskutera handels- och investeringsfrågor, social dialog och jämställdhetsfrågor, kärnvapennedrustning och hur arbetet för en fredlig lösning på situationen på koreanska halvön kan tas vidare.

Sverige har ett långvarigt engagemang på den koreanska halvön och samtalen kommer också att handla om hur förbindelserna mellan Sverige och Republiken Korea ytterligare ska kunna stärkas. Republiken Korea är Asiens fjärde största ekonomi och Sveriges tredje största handelspartner i Asien. Med ökad handel och investeringar i bägge riktningar stärks jobben och tillväxten i Sverige.

Statsministern deltar den 18 december vid näringslivsforumet Korea-Sweden Business Summit. Statsministern kommer även att tala i nationalförsamlingen och i samband med detta även träffa talman Moon Hee-sang. Därutöver kommer statsministern att uppmärksamma det svenska humanitära stödet under Koreakriget.

Presskontakt

Maria Soläng
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Hanna Alexandersson
Pressekreterare hos utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg
Telefon (växel) 08-405 10 00

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.

Statsråd på denna sida som har entledigats

Mellan den 3 oktober 2014 och den 30 november 2021 var han statsminister.