Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström talar vid utdelningen av Hédi Frieds lärarpris

Publicerad

I morgon, fredag den 24 januari, ska utbildningsminister Anna Ekström hålla ett tal vid utdelningen av Hédi Frieds lärarstipendium 2020 i Stockholm.

Tid:
Plats: Karlavägen 31 i Stockholm

Varje år delar Michael A. Frieds stiftelse ut Hédi Frieds lärarstipendium till pedagoger som har gjort särskilt kreativa, nytänkande och toleransfrämjande utbildningsinsatser med utgångspunkt i kunskaper om Förintelsens historia. Stiftelsen grundades 1994 av Hédi Fried och arbetar för att motverka främlingsfientlighet, rasism och antisemitism.

– Att undervisa om Förintelsen är ett svårt uppdrag. Hédi Fried har bidragit till att ge Sveriges lärare bättre möjligheter att omvandla läroplanens ord till undervisning och till kunskaper och handlingsförmåga hos våra elever, säger utbildningsminister Anna Ekström.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg