Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Kultur- och demokratiminister Amanda Lind besöker Göteborg

Publicerad

Den 24 januari besöker Amanda Lind Göteborg för att bland annat inviga Göteborgs filmfestival och delta vid ett filmpolitiskt toppmöte. På Förintelsens minnesdag den 27 januari besöker ministern judiska församlingen för att hedra Förintelsens offer.

Delar ur Amanda Linds program (med reservation för ändringar):

Fredag 24 januari

Kulturminister Amanda Lind inviger 43:e upplagan av Göteborgs filmfestival. Tidigare under dagen deltar ministern på Filmpolitiskt toppmöte, arrangerat av Göteborg Film Festival och Västra Götalandsregionen.

Kulturministern besöker under dagen även Göteborgsoperan och Sveriges Yrkesmusikerförbund.

Måndag 27 januari

I samband med Förintelsens minnesdag besöker demokratiminister Amanda Lind Göteborgs judiska församling för att hedra Förintelsens offer. Ministern kommer även att tala under kvällens minnesstund.

Under dagen kommer Lind också tala på manifestationen Samling för demokrati, och delta i ett panelsamtal med studenter, forskare och lärare vid Högskolan för scen och musik om att kunna leva på sin konst.

För intervjuer i samband med besöken i Göteborg, vänligen kontakta pressekreterare Josefin Sasse. Observera att samtliga intervjuer sker den 24 januari.

Presskontakt

Josefin Sasse
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00