Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Landsbygdsministern inleder Skogens dag 2020

Publicerad

Imorgon inledningstalar landsbygdsminister Jennie Nilsson om skogen som det gröna guldet vid årets upplaga av Skogens dag. Bakom årets arrangemang som har temat Framtidens skog ligger Skogstekniska klustret, Länsstyrelsen i Västerbotten, SLU, Umeå universitet och Future Forests.

Tid:
Plats: Grand Hôtel, Stockholm

– Skogen är en av Sveriges viktigaste basnäringar och en viktig resurs i klimatarbetet. Jag är glad att som landsbygdsminister få komma och tala om regeringens arbete inom ramen för Skogsprogrammet och om skogens betydelse för hållbara lösningar på viktiga samhällsfrågor, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.  

Skogsprogrammet kommer under 2020 att genomföra fyra kunskapsseminarier runt om i landet med ett brett deltagande från skogens alla intressenter.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Simon Andersson.

Presskontakt

Simon Andersson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Telefon (växel) 08-405 10 00

Om skogsprogrammets kunskapsseminarier

Skogsprogrammets kunskapsseminarier 2020 syftar till att skapa en gemensam kunskapsbild genom fördjupning och goda exempel utifrån ett antal tematiska områden. Seminarierna är planerade att ske följande datum och orter:

Umeå – 11 mars
Uppsala – 1 april
Växjö – 27 maj
Stockholm – 12 juni