Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde deltar i ministermöte om nedskjutningen av PS752 i Iran

Publicerad

Utrikesminister Ann Linde kommer på torsdag 16 januari att resa till London för att delta i International Coordination and Response Group for the victims of PS752. Mötet samlar utrikesministrar från de länder som förlorat invånare i flygkraschen i Iran den 8 januari.

Mötet har kallats på initiativ av Kanada och syftar till att samordna insatserna för de länder som drabbats av nedskjutningen. Utöver Sverige och Kanada deltar även Afghanistan, Storbritannien, Nederländerna och Ukraina. Även Nederländernas utrikesminister deltar för att delge landets erfarenheter av nedskjutningen av MH17 över Ukraina.

- Vi kommer att trycka på vikten av en fullständig och transparent utredning av nedskjutningen av planet och förväntar oss iranska myndigheters samarbete. Vi kommer också att diskutera stöd och kompensation till anhöriga liksom identifiering och hemtagning av kvarlevor, säger utrikesminister Ann Linde.

Presskontakt

Mikael Lindström
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00