Pressmeddelande från Kulturdepartementet

Amanda Lind och idrottsrörelsen i samtal om jämställt ledarskap

Publicerad

Minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind har idag haft ett rundabordssamtal om jämställd idrott med aktörer inom idrottsrörelsen. Under mötet diskuterades särskilt frågan om idrottens arbete och utmaningar med breddad rekrytering och jämställt ledarskap.

Syftet med mötet var att ge departementet en djupare förståelse för det arbete som redan bedrivs och ta vidare diskussionen om hur man tillsammans kan arbeta för en starkare och mer jämställd och jämlik idrottsrörelse.

– Det var ett engagerat samtal där många positiva exempel lyftes. Samtidigt som mycket arbete återstår finns en påtaglig beslutsamhet att uppnå förändring. Jag ser fram emot att följa idrottens arbete med jämställdhetsfrågorna framöver, säger Amanda Lind.

På mötet deltog representanter från några av de största specialidrottsförbunden samt Riksidrottsförbundet och Centrum för idrottsforskning.

Presskontakt

Josefin Sasse
Pressekreterare hos kultur- och demokratiminister samt minister med ansvar för idrottsfrågorna Amanda Lind
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-077 94 69
e-post till Josefin Sasse