Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Landsbygdsministern lyfter upp livsmedelsstrategin vid årets första Politikerforum

Publicerad

Landsbygdsminister Jennie Nilsson deltar på fredag vid årets första Politikerforum för hållbar regional tillväxt och attraktionskraft. Statsrådet kommer tillsammans med Monica Johansson, Regionstyrelsens ordförande i Region Sörmland, Tillväxtverkets generaldirektör Gunilla Nordlöf och Jordbruksverkets generaldirektör Christina Nordin att presentera och leda en dialog med landets alla regioner om arbetet med nationella livsmedelsstrategin.

Landsbygdsministern kommer under sitt anförande att tala om regeringens arbete med livsmedelsstrategin.

- Jag ser fram emot att träffa regionerna och diskutera hur vi tillsammans kan koppla ihop den nationella livsmedelsstrategin och dess insatser med de regionala strategierna och befintliga insatser, säger landsbygdsminister Jennie Nilsson.

Regeringen beslutade i december om en ny handlingsplan för livsmedelsstrategin. Handlingsplanen tar avstamp i att nå livsmedelsstrategins mål till 2030 genom långsiktiga åtgärder som sträcker sig till och med 2025.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Simon Andersson.

Presskontakt

Simon Andersson
Pressekreterare hos landsbygdsminister Jennie Nilsson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-032 60 36
e-post till Simon Andersson