Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg besöker Helsingfors

Publicerad

Måndag den 10 februari reser inrikesminister Mikael Damberg till Helsingfors för bilaterala samtal med Finlands inrikesminister Maria Ohisalo.

De båda inrikesministrarna kommer bland annat att diskutera aktuella EU-frågor som den nya kommissionen och om hur Finland och Sverige tillsammans kan påverka i centrala frågor på inrikesområdet. Andra frågor i fokus är till exempel cybersäkerhet och erfarenhetsutbyte kring arbetet med att förebygga cyberattacker.

Efter mötet håller Mikael Damberg och Maria Ohisalo en gemensam pressträff.

Plats: Hanaholmsstranden 5, Esbo
Tid: Kl. 15:00

För anmälan till pressträffen, kontakta pressekreterare Per Strängberg.

Tidigare under dagen deltar ministrarna även i ett publikt samtal där det övergripande temat går under rubriken ”En trygg vardag och trygghetskänsla i Finland och Sverige”. Det handlar bland annat om gemensamma utmaningar kring det förändrade säkerhetsläget och om den tekniska utvecklingen.

Presskontakt

Per Strängberg
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg