Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsminister Ibrahim Baylan till Bryssel inför EU:s kommande industristrategi

Publicerad

På måndag reser näringsminister Ibrahim Baylan till Bryssel för att träffa EU-kommissionärer inför EU:s kommande industristrategi. Under besöket i Bryssel möter Ibrahim Baylan EU:s kommissionär för inre marknad och industrifrågor, Thierry Breton och EU-kommissionens exekutive vice ordförande med ansvar för konkurrensfrågor, Margarethe Vestager.

I början av mars presenterar EU-kommissionen en långsiktig industripolitisk vision, inklusive åtgärder. Inför presentationen åker näringsminister Ibrahim Baylan på måndag till Bryssel för att diskutera framtiden för EU:s industripolitik med ansvariga EU-kommissionärer. Ibrahim Baylan kommer under besöket att lyfta upp Sveriges hållning i industripolitiken med fokus på inre marknaden, konkurrens och statsstöd, behovet av grön omställning, digitaliseringens möjligheter samt öppen handel med tydliga spelregler.

För mer information eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi.

Presskontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi

Prenumerera på Näringsdepartementets nyheter