Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Peter Eriksson möter EU:s biståndsministrar i Bryssel

Publicerad

Peter Eriksson, minister för internationellt utvecklingssamarbete, deltar den 13 februari i ett möte för EU:s biståndsministrar i Bryssel.

På agendan står en diskussion om EU:s kommande Afrikastrategi. Kommissionären för internationella partnerskap, Jutta Urpilainen, har tillsammans EU:s Höge Representant Josep Borrell, bjudit in till mötet med anledning av deras uppdrag att ta fram en strategi för ett stärkt och brett partnerskap med Afrika.

Sverige ser positivt på att EU utarbetar en bred Afrikastrategi. Peter Eriksson kommer under mötet att söka stöd för att svenska prioriteringar i EU-Afrikarelationen - respekten för mänskliga rättigheter, demokrati, jämställdhet och rättsstatens principer, inklusive anti-korruption, samt klimat - ska integreras i strategin.

Presskontakt

Hanna Hessling
Pressekreterare hos minister för internationellt utvecklingssamarbete Peter Eriksson
Telefon (växel) 08-405 10 00