Uppskjutet: Statsminister Stefan Löfven och utrikeshandelsminister Anna Hallberg besöker Sydafrika

Publicerad

Statsministerns resa till Sydafrika 8-10 mars är uppskjuten med anledning av att han behöver stanna i Sverige för att effektivt och nära kunna leda regeringens arbete med anledning av Covid-19.

Den 8-10 mars besöker statsminister Stefan Löfven Sydafrika. Vid besöket deltar även utrikeshandelsminister och minister med ansvar för nordiska frågor Anna Hallberg samt en svensk näringslivsdelegation.

Under besöket kommer statsministern att träffa Sydafrikas president Cyril Ramaphosa för bilaterala överläggningar. Statsministern och president Ramaphosa kommer att delta vid den tionde bi-nationella kommissionen (BNC) mellan Sydafrika och Sverige. BNC skapades 1999 som ett forum för dialog om gemensamma frågor inom politik, ekonomi, utbildning, forskning, miljö, klimat och vatten samt mänskliga rättigheter och kultur.

Sverige och Sydafrika har en nära relation och Sydafrika är Sveriges största handelspartner i södra Afrika. Sydafrika är en central regional aktör och också en viktig partner i arbetet med att möta de globala utmaningarna, inte minst i FN och i år då de är ordförande i Afrikanska Unionen.

Under besöket kommer bland annat samarbeten inom handel och investeringar, globala utmaningar, arbetsmarknad, miljö och klimat, energi, forskning och kultur att diskuteras.

För mer detaljer om programmet kontakta pressekreterare Gösta Brunnander.

Obligatorisk föranmälan till pressassistent Frédérique Claise.

Presskontakt

Gösta Brunnander
Pressekreterare hos statsminister Stefan Löfven
Telefon (växel) 08-405 10 00
Frédérique Claise
Pressassistent, Statsrådsberedningen
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-747 11 78
e-post till Frédérique Claise