Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans träffar myndigheter och organisationer för samtal om coronavirus

Publicerad

I dag, onsdag den 11 mars, bjuder Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, in myndigheter och aktörer till ett möte i Stockholm med anledning av coronaviruset. Syftet är att utbyta information om det arbete som görs för studerande som påverkas av virusets framfart i Sverige och andra länder.

Matilda Ernkrans kommer att träffa representanter från Universitets- och högskolerådet, Universitetskanslersämbetet, Centrala studiestödsnämnden, Sveriges universitets- och högskoleförbund och Sveriges förenade studentkårer för att skapa kontaktytor och få en gemensam bild av situationen med studerande och coronavirus.

– Jag samlar aktörer inom högre utbildning och studiestödet bland annat för att få en samlad bild av vilken beredskap som finns kring situationen för studerande som drabbas av följderna av coronaviruset. Jag vill säkerställa att myndigheterna har god beredskap och dessutom förutsättningar att göra det arbete som krävs, säger Matilda Ernkrans.

Presskontakt

Amanda Borg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00