Mikael Damberg deltar på ministermöte på videolänk

Publicerad

I dag sammankallas EU:s hälso- och inrikesministrar till ett extrainsatt informellt möte på videolänk med anledning av coronavirusets utbredning i EU.

Inrikesminister Mikael Damberg och socialminister Lena Hallengrens statssekreterare deltar vid mötet där man kommer att utbyta information om vilka kontroller som kan och bör genomföras vid gränserna samt en samordning av hälsofrämjande åtgärder.

För Sverige är det viktigt att personer som bor i Sverige men tillfälligt befinner sig utomlands vid behov ska kunna ta sig hem samt att medlemsstaterna inte vidtar åtgärder som begränsar viktiga godsleveranser inom EU och tillgången till skyddsutrustning.

Presskontakt

Natali Sial
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Jasmina Sofic
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00