Pressmeddelande från Finansdepartementet

Per Bolund sammankallar bankerna med anledning av coronaviruset

Publicerad

I dag fredagen den 13 mars håller finansmarknadsminister Per Bolund ett telefonmöte med de tio största bankerna i Sverige, Svenska Bankföreningen och Sparbankernas Riksförbund med anledning av coronaviruset. Efter mötet finns Per Bolund tillgänglig för kommentarer till media i Finansdepartementets lokaler.

Tid:
Plats: Lokal Cittran, kvarteret Loen. Entré via Rödbodgatan 6 (korsningen Rödbodgatan/Karduansmakargatan).

Presslegitimation samt föranmälan krävs. För anmälan, maila hanna.bjornfors@regeringskansliet.se.

Onsdagen den 11 mars sammankallade Per Bolund Finansinspektionen, Riksbanken samt Riksgälden för ett extrainsatt möte i Finansiella stabilitetsrådet med anledning av coronaviruset. I samband med det meddelade Bolund att även bankerna skulle sammankallas. Detta möte hålls alltså i dag.

Presskontakt

Hanna Björnfors
Pressekreterare hos finansmarknads- och bostadsminister Per Bolund
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-509 26 05
e-post till Hanna Björnfors