Isabella Lövin har entledigats, Miljö- och klimatminister samt vice statsminister

-

Minister för internationellt utvecklingssamarbete och klimat samt vice statsminister

-

Biståndsminister

-
Pressmeddelande från Miljödepartementet

Sveriges och Tysklands statssekreterare i miljö- och klimatdialog i Stockholm

Publicerad

Den 3 mars tar statssekreterarna Eva Svedling och Gunvor G Ericson emot Tysklands statssekreterare Jochen Flasbarth i Stockholm.

Statssekreterarnas bilaterala möten kommer handla om miljö- och klimatpolitiken i Sverige, Tyskland, EU och internationellt, med erfarenhetsutbyte i fokus. De kommer också att stå värdar för ett seminarium om Sveriges klimatpolitiska ramverk.

Under det bilaterala mötet mellan statssekreterarna Eva Svedling och Jochen Flasbarth kommer de bland annat diskutera uppdateringen av EU:s klimatmål för 2030 och EU:s uppdaterade nationella åtaganden under Parisavtalet, samt en klimatlag på EU-nivå.

– Tyskland är en av våra viktigaste partners i EU-arbetet. Vi vill fortsätta identifiera de miljö- och klimatfrågor där våra länder kan kroka arm både i EU och globalt, säger statssekreterare Eva Svedling.

Under Jochen Flasbarths bilaterala möte med statssekreterare Gunvor G Ericson kommer de bland annat ha en dialog om ländernas arbete inför och under FN-mötet om biologisk mångfald senare i år.

– Dagens möten är en del i Sveriges och Tysklands långsiktiga strategiska samarbete inom miljö- och klimatfrågorna. Jag ser fram emot att våra länder fortsätter lära och inspireras av varandra, säger statssekreterare Gunvor G Ericson.

Presskontakt

Anna Söderström
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00