Pressmeddelande från Försvarsdepartementet

Försvarsministern kommenterar att Aurora 20 flyttas fram

Publicerad

- Jag har stor förståelse för att Försvarsmakten i dag meddelar att försvarsmaktsövningen Aurora 20 flyttas fram i tiden. Sverige utsätts för stora påfrestningar i samband med covid-19-pandemin och det är inte rätt tid att genomföra övningen i sin helhet nu.

- Viktigt är att slutövningarna för värnpliktiga genomförs, så att de kan krigsplaceras och ingå i krigsorganisationen. Det kommer också att genomföras övningar inom flyg och marin. Därmed ökar Sveriges militära förmåga. Samtidigt visar Försvarsmakten att de klarar av att både ge omfattande stöd till samhället och att lösa grunduppgiften att försvara Sverige.

Presskontakt

Toni Eriksson
Pressekreterare hos försvarsminister Peter Hultqvist
Telefon 08-405 10 00
Mobil 073-072 83 16
e-post till Toni Eriksson