Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Lindhagen har bytt ansvarsområde, från den 5 februari är hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

-

Jämställdhetsministern och utbildningsministern håller pressträff för barn om det nya coronaviruset

Publicerad

Onsdag 13 maj håller jämställdhetsminister Åsa Lindhagen, som är ansvarig för barnrättspolitik i regeringen, ytterligare en pressträff för barn för att besvara barns frågor om det nya coronaviruset. På pressträffen deltar även utbildningsministern och Folkhälsomyndigheten. Var vänlig observera begränsningarna i antal personer som kan närvara.

Tid:
Plats: Bella, kvarteret Björnen. Entré via Rödbodgatan 6

Föranmälan krävs och görs till Kajsa Edqvist (se presskontakt) senast kl. 9:30 den 13 maj. Presslegitimation krävs. Max två personer från respektive redaktion kan närvara. Inpassering från kl. 10:00.

På pressträffen deltar jämställdhetsminister Åsa Lindhagen och utbildningsminister Anna Ekström, tillsammans med en representant från Folkhälsomyndigheten. Presskonferensen riktar sig till barn och därför ska de frågor som ställs vara barnanpassade. De ska till exempel vara relevanta för barn och lätta att förstå.

Pressträffen webbsänds på regeringen.se, på Regeringskansliets Youtube och på regeringens Instagramkonto. Det finns även möjlighet till enskilda intervjuer efter att pressträffen avslutats.

Presskontakt

Nicole Goufas
Pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon (växel) 08-405 10 00
Björn Fridén
T.f. pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00