Pressmeddelande från Socialdepartementet

Ny generaldirektör för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd

Publicerad

Regeringen har beslutat att utse professor Per Bergling som ny generaldirektör och chef för Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd. Han tillträder sin anställning den 19 augusti 2020.

– Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd är en myndighet som arbetar för att barn ska få en trygg uppväxt och bra relationer till sina föräldrar. Per Bergling har lång och gedigen erfarenhet av att ha jobbat med mänskliga rättigheter, både i Sverige och internationellt, och jag är glad över att han nu har tackat ja till att leda Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd, säger socialminister Lena Hallengren.

– Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd arbetar med kunskapsförmedling, tillsyn och auktorisation inom komplicerade och viktiga områden. Myndigheten har också flera särskilda regeringsuppdrag. Jag är stolt och glad att få leda denna viktiga verksamhet och tror min bakgrund inom universitetsvärlden, regeringskansliet och internationella organisationer kommer vara till nytta. Som västerbottning tycker jag också det är roligt att myndigheten finns i Skellefteå, säger Per Bergling.

Per Bergling är född 1966 och blev juris doktor 1999. Han har tidigare varit chefsjurist vid Folke Bernadotteakademien samt rådgivare i folkrättsfrågor på Utrikesdepartementet.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Socialdepartementets registrator.

Presskontakt

Jasmina Sofic
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter