Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Anna Ekström besöker lovskola i Uppsala

Publicerad

I morgon, onsdag den 24 juni, besöker utbildningsminister Anna Ekström Fyrisskolan i Uppsala för att träffa elever som deltar i lovskola. Fyrisskolan är nu ett sommarlovsgymnasium som tar emot elever från flera olika gymnasieskolor i Uppsala.

Tid:
Plats: Fyrisskolan, Götgatan 17-21 i Uppsala

Lovskola kan vara ett framgångsrikt stöd för elever som med anledning av coronapandemin har haft svårare förutsättningar att nå kunskapskraven. Av den anledningen har statsbidraget för undervisning under skollov förstärkts och drygt 120 miljoner kronor har öronmärkts för ändamålet. Regeringen har också beslutat om tillfälliga ändringar som gör det lättare för huvudmän att ta del av statsbidraget. Från och med den 25 juni kan statsbidraget även användas till lovskola för elever som har avslutat gymnasieskolan utan att ha tagit gymnasieexamen och deltar i undervisning under sommaren efter att utbildningen har avslutats.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg