Pressmeddelande från Näringsdepartementet

Näringsministern besöker Göta kanal

Publicerad

Idag åker näringsminister Ibrahim Baylan till Östergötland för att besöka och uppleva Sveriges största kulturhistoriska byggnadsverk, Göta kanal. Under dagen träffar näringsministern ledningen för Göta kanalbolag, båtuthyrare, arbetsledare och sommarjobbande slussvärdar. På agendan står samtal och studiebesök kopplat till det historiska renoveringsprojektet Göta kanal 2.0.

– Göta kanal är en svensk besöksnäringspärla med över 3 miljoner besök årligen, som bidrar till både jobb och företagande i lokalsamhället. Göta kanal är också ett perfekt resmål för den som vill semestra hemma i Sverige, säger näringsminister Ibrahim Baylan.

Besöket börjar vid Göta Hotell i Borensberg klockan 13.00 och avslutas i Berg. Media är välkomna att delta under hela dagen.

För mer information om programmet eller intervjuförfrågningar kontakta Sara Khatemi. 

Presskontakt

Sara Khatemi
Pressekreterare hos näringsminister Ibrahim Baylan
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-129 67 08
e-post till Sara Khatemi