Pressmeddelande från Arbetsmarknadsdepartementet

Eva Nordmark gör besök med anledning av ungas situation på arbetsmarknaden

Publicerad

Imorgon tisdag den 18 augusti kommer arbetsmarknadsminister Eva Nordmark att besöka Fryshuset i Stockholm. Under besöket kommer arbetsmarknadsministern att träffa ungdomar och företrädare för Fryshuset för att ta del av deras erfarenheter och syn på läget.

Läget på arbetsmarknaden är allvarligt till följd av coronaviruset. Detta drabbar unga människor hårt, inte minst då många inträdesjobb har försvunnit och det blir svårare att ta de första kliven in på arbetsmarknaden.

­-Det är viktigt att Sveriges unga inte tappar hoppet. Det är en svår period nu som vi måste ta oss igenom tillsammans, men unga kommer att behövas på arbetsmarknaden, säger arbetsmarknadsminister Eva Nordmark.

Under besöket kommer arbetsmarknadsministern att träffa företrädare för Fryshusets verksamhet för att höra om deras arbete med arbetssituationen för unga med extra fokus på unga i utsatta områden, och hur Fryshuset arbetar i hela landet för att unga inte ska tappa hopp om framtida arbete.

Besöket pågår mellan klockan 14:00-16:00. Media är välkomna att delta under besöket. För att delta, kontakta pressekreterare Jennie Zetterström.

Presskontakt

Jennie Zetterström
Pressekreterare hos arbetsmarknadsminister Eva Nordmark
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-053 92 70
e-post till Jennie Zetterström