Pressmeddelande från Miljödepartementet

Isabella Lövin deltar i högnivåöppning av Världsvattenveckan

Publicerad

Den 24 augusti medverkar miljö- och klimatminister Isabella Lövin i en panelsession tillsammans med ministrar på temat klimatåtgärder och vattentillgång. Panelen inleder årets upplaga av World Water Week (Världsvattenveckan).

Temat för årets World Water Week är vatten och klimatförändringar. Tillsammans med de andra paneldeltagarna kommer Isabella Lövin att diskutera hur vi kan arbeta mer integrerat med vatten och klimat för att nå målen i Agenda 2030 och Parisavtalet, samt återhämtningen i spåren av coronapandemin. De andra deltagarna i panelen är ministrar från Colombia och Sydafrika.

Presskontakt

Anna Söderström
Pressekreterare hos miljö- och klimatminister samt vice statsminister Isabella Lövin
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-5875955
e-post till Anna Söderström

World Water Week at Home

Den 24-28 augusti 2020 anordnar Stockholm International Water Institute (SIWI) en virtuell version av konferensen World Water Week (Världsvattenveckan) som kallas World Water Week at Home. Årets tema är ”Water and Climate Change: Accelerating Action”.

Sessionen WWWeekAtHome Opening: Meet the Ministers, där Isabella Lövin medverkar, hålls den 24 augusti kl. 14.00-14.45. Sessionen livesänds och är gratis att följa.