Pressmeddelande från Socialdepartementet

5 miljoner i ökat anslag till Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd

Publicerad

Regeringen vill förstärka Myndigheten för familjerätt och föräldraskapsstöd (MFoF) för att myndigheten ska kunna stärka stödet och kunskapsförmedlingen till kommuner och andra aktörer inom MFoF:s ansvarsområden. Regeringen ser även att myndigheten kan ha en viktig roll inom det brotts- och våldsförebyggande arbetet genom ansvaret att utveckla föräldraskapsstöd. Regeringen avser att höja myndighetens anslag med 5 miljoner kronor årligen. Förslaget bygger på en överenskommelse mellan regeringspartierna, Centerpartiet och Liberalerna.

Tisdagen den 29 september klockan 10:00 besöker statssekreterare Tobias Lundin Gerdås MFoF. Han kommer där att träffa dess nytillträdda generaldirektör Per Berglin för att gå igenom myndighetens arbete med föräldraskapsstöd, familjerådgivning, familjerätt och adoptioner.

För mer information om besöket, kontakta pressekreterare Elin Aarflot.

Presskontakt

Elin Aarflot
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-274 23 53
e-post till Elin Aarflot

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter