Pressmeddelande från Socialdepartementet

Lena Hallengren i dialog om Vård i rörelse

Publicerad

Alla ska ha tillgång till en nära och god vård, oavsett var i landet man bor. Hur behöver vården förändras för att bli bättre och vad har vi lärt oss av coronapandemin? Det är fokus när socialminister Lena Hallengren träffar landets sjukvårdsregioner i dialogserien Vård i rörelse.

Den svenska hälso- och sjukvården har haft en hög belastning under coronapandemin, men dialogen om den långsiktiga utvecklingen av svensk hälso- och sjukvård behöver ändå fortsätta. Den planerade konferensserien Vård i rörelse inleddes i norra sjukvårdsregionen i mars men pausades på grund av coronapandemin. Nu återupptas dialogen i digital form och det övergripande temat för dialogerna är kontinuitet, jämlikhet och tillgänglighet.

– Coronapandemin har visat på vikten av ett gott samarbete mellan nationell nivå, regioner och kommuner. Det har också visat behovet av en robust, tillgänglig och jämlik hälso- och sjukvård. Jag ser fram emot att dialogen nu kan fortsätta, med de erfarenheter vi har och utifrån det läge vi nu befinner oss i, säger socialminister Lena Hallengren.

Först ut är Sydöstra sjukvårdsregionen som består av Kalmar län, Jönköpings län och Östergötlands län. Fokus för samtalet kommer att vara medicinsk kvalitet.

Alla dialoger direktsänds på webben och kan följas på https://www.regeringen.se/regeringens-politik/vardirorelse/

#vårdirörelse

Sydöstra sjukvårdsregionen
Fredag 25 september, kl 9-11

Västra sjukvårdsregionen
Fredag 16 oktober, kl 13-15

Sjukvårdsregion Stockholm/Gotland
Fredag 6 november

Södra sjukvårdsregionen
Torsdag 26 november

Sjukvårdsregion Uppsala/Örebro
Onsdag 9 december

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Socialdepartementets registrator.

Presskontakt

Elin Aarflot
Pressekreterare hos socialminister Lena Hallengren
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-274 23 53
e-post till Elin Aarflot

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter

Genvägar