Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde deltar vid nordiskt utrikesministermöte på Bornholm

Publicerad

Den 17 september deltar utrikesministern vid ett möte med de nordiska utrikesministrarna på Bornholm. Mötet är det första nordiska utrikesministermötet i år som genomförs fysiskt.

På dagordningen står bland annat dagsaktuella politiska frågor såsom Belarus, Ryssland, Kina och Mali. De nordiska utrikesministrarna ska även diskutera hur det nordiska samarbetet kan stärkas ytterligare med anledning av den rapport som presenterades av den isländske f.d. ministern Björn Bjarnasson i juli. Hur de nordiska länderna gemensamt kan bidra till fredsförebyggande insatser, inklusive inom området kvinnor, fred och säkerhet, står också på agendan.

– Det nordiska samarbetet spelar en central roll i Sveriges utrikes- och säkerhetspolitik. Jag ser fram emot att träffa mina nordiska utrikesministerkollegor fysiskt för att diskutera hur vi tillsammans kan hantera några av de utmaningar vi står inför idag, säger Ann Linde.

Nordiska utrikesministermöten (N5) arrangeras två gånger per år, just nu är Danmark samordnande för N5 och dessutom ordförande i Nordiska ministerrådet.

Presskontakt

Klara Watmani
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-072 59 27
e-post till Klara Watmani