Åsa Lindhagen har bytt ansvarsområde, från den 5 februari är hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

-

Åsa Lindhagen och Morgan Johansson besöker Södertälje

Publicerad

Den 16 oktober besöker Åsa Lindhagen, jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation, och Morgan Johansson, justitie- och migrationsminister, Södertälje. Ministrarna kommer att ta del av Södertälje kommuns arbete för att minska och motverka segregation med fokus på välfärdsbrottslighet och brottsförebyggande arbete. Ministrarna kommer även att besöka en familjecentral i Geneta.

Besöket är det fjärde i en serie under hösten som Åsa Lindhagen gör tillsammans med olika ministerkollegor i områden med socioekonomiska utmaningar. Att skapa jämlika uppväxtvillkor och bryta segregationen är en prioriterad fråga för regeringen.

Regeringen har prioriterat fem områden i arbetet mot segregation och ett av dessa är brottslighet. Ett effektivt brottsförebyggande arbete är en viktig del för att öka tryggheten och minska brottsligheten i områden med socioekonomiska utmaningar.

Övriga prioriterade områden i arbetet mot segregation är boende, arbetsmarknad, utbildning samt demokrati och civilsamhälle. Tidigare har jämställdhetsministern genomfört besök med fokus på arbetsmarknad, utbildning samt demokrati och civilsamhälle. Besöken syftar till att ta del av det arbete som görs för att skapa jämlika och jämställda uppväxt- och levnadsvillkor samt goda livschanser för alla.

Program för statsråden

Tid för intervjuer finns kl. 11:45.

10.15 Besök på Geneta familjecentral

Presentation av familjecentralen och deras arbete för att motverka segregation.

Plats: Klockarvägen 101, Södertälje

 

11.00 Träff med Södertälje kommun

Presentation av hur Södertälje kommun arbetar mot välfärdsbrottslighet samt vilka utmaningar kommunen har identifierat.

Plats: Nyköpingsvägen 26, Södertälje

Presskontakt

Robert Englund
T.f. pressekreterare hos jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation Åsa Lindhagen
Telefon (växel) 08-405 10 00
Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och pressamordnare på Justitiedepartementet
Mobil 072-545 74 21
e-post till Sofie Rudh