Innehållet publicerades under perioden

-

Åsa Lindhagen har bytt ansvarsområde, från den 5 februari är hon finansmarknadsminister och biträdande finansminister.

Jämställdhetsminister samt minister med ansvar för arbetet mot diskriminering och segregation.

-
Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Mikael Damberg och Morgan Johansson i videokonferens med EU:s inrikes- och justitieministrar

Publicerad

Torsdag och fredag den 8–9 oktober deltar inrikesminister Mikael Damberg och justitieminister Morgan Johansson i en informell videokonferens tillsammans med sina kollegor inom EU för att diskutera rättsliga och inrikes frågor. Damberg och Johansson deltar båda dagarna.

Frågor på dagordningen på torsdagen är migration, asyl och polissamarbete. Ministrarna kommer att diskutera de nya förslagen till en migrations- och asylpakt och få en lägesuppdatering om EU:s migrationssamarbete med länderna i Nordafrika och västra Balkan. De kommer också att diskutera hur man kan utveckla det strategiska europeiska polissamarbetet inom EU.

På fredagen ska diskussionerna bland annat fokusera på digital rättvisa och artificiell intelligens, samt grundläggande rättigheter och antisemitism där även jämställdhetsminister Åsa Lindhagen kommer delta. Man ska också tala om bekämpning av sexuella övergrepp mot barn samt få information om hur inrättandet av den europeiska åklagarmyndigheten fortskrider.

Presskontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och pressamordnare på Justitiedepartementet
Mobil 072-545 74 21
e-post till Sofie Rudh
Per Strängberg
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg