Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Socialdepartementet

minPension över 4 miljoner användare

Publicerad

Tjänsten minPension.se, en oberoende tjänst i samarbete mellan staten och pensionsbolagen, har nu passerat fyra miljoner användare.


– Pensionerna är något som berör alla svenskar. Att det nu är fyra miljoner användare visar på stort intresse för pensionerna. Samtidigt ser vi att pensionerna är för låga och vi måste därför fortsätta arbeta för att höja svenska folkets pensioner, säger socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi.

På minPension.se kan alla som tjänat in till pension i Sverige logga in och se hela sin pension och göra prognoser. Verksamheten drivs och finansieras till hälften av staten, till hälften av pensionsbolagen.

Genom det unika samarbetet mellan staten och pensionsbolagen i minPension är Sverige ett av de främsta länderna i världen när det gäller att kunna erbjuda sina medborgare information om hela pensionen.

Vid frågor

Media och journalister, kontakta pressekreterare. För alla övriga frågor, kontakta växeln på 08-405 10 00 eller mejla Socialdepartementets registrator.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00

Prenumerera på Socialdepartementets nyheter