Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Finansdepartementet

Pressbriefing med Magdalena Andersson i dag kl. 15.30

Publicerad

EU:s finansministrar har i dag enats om att stödja Magdalena Andersson som EU:s kandidat i det kommande valet av ny ordförande i IMF:s högsta rådgivande organ, IMFC (International Monetary and Financial Committee). Klockan 15.30 i dag håller finansministern en pressbriefing där hon kommenterar kandidaturen och svarar på frågor.

Tid:
Plats: Bella, kvarteret Björnen. Entré via Rödbodgatan 6

Föranmälan krävs och görs till Katja Rehnberg (se presskontakt). Presslegitimation krävs. Max två personer från respektive redaktion kan närvara. Deltagande sker i mån av plats. Inpassering från kl. 15:00.

Arkiverade filmer finns hos Riksarkivet

Här fanns tidigare en eller flera filmer publicerade. Filmer sparas vanligtvis i sex månader på regeringen.se. Därefter arkiveras de hos Riksarkivet. Om du vill se filmen vänligen vänd dig till Riksarkivet. Filmer som producerats efter januari 2019 finns också tillgängliga på Regeringskansliets Youtubekanal.

Pressträffen webbsänds på regeringen.se och på Regeringskansliets Youtubekanal. 

Om IMFC

IMFC är IMF:s högsta policyskapande organ. Där sitter finansministrar eller centralbankschefer som representerar hela IMF:s medlemskap (189 länder).

IMFC sammanträder normalt två gånger per år i samband med IMF:s vår- och årsmöten, som vanligtvis hålls i Washington D.C. Under de kommande mötena väntas IMFC:s agenda till stor del kretsa kring den ekonomiska återhämtningen efter coronapandemin.

Ordförande leder IMFC:s möten som sätter agendan för såväl IMF:s arbete som internationellt ekonomiskt samarbete.

Presskontakt

Katja Rehnberg
Kommunikationsavdelningen
e-post till Katja Rehnberg
Johan Ekström
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-086 32 01
e-post till Johan Ekström
Mirjam Kontio
Pressekreterare hos finansminister Magdalena Andersson
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-0740557
e-post till Mirjam Kontio