Pressmeddelande från Finansdepartementet

Spelmarknadsutredningen delrapporterar uppdrag

Publicerad

Regeringen tillsatte den 7 juni 2018 Spelmarknadsutredningen för att utreda vissa centrala marknadsfrågor vid omregleringen av spelmarknaden. Utredningen har i dag redovisat den del av uppdraget som avser finansieringen av hästnäringen.

Omregleringen av spelmarknaden trädde i kraft den 1 januari 2019 och medförde stora förändringar på spelmarknaden, inte minst för ATG som ägs av hästsporten. I samband med det tillsatte regeringen en utredning för att utreda vissa centrala marknadsfrågor som ännu inte hade slutbehandlats. Det innebar bland annat analysera hästnäringens förutsättningar efter omregleringen och behovet av en fristående finansieringsmodell för spel på hästtävlingar, samt hur en sådan finansieringslösning i så fall skulle se ut. Denna del av uppdraget har i dag redovisats till regeringen.

Övriga delar av utredningens uppdrag, som bl.a. avser ytterligare verktyg för att stänga ute olicensierade spelföretag från spelmarknaden och begränsningar i marknadsföringen av spel, ska redovisas senast den 16 december 2020.

Presskontakt

Viktor Nyberg
Pressekreterare hos socialförsäkringsminister Ardalan Shekarabi
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-051 03 71
e-post till Viktor Nyberg