Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Sverige etta i världen på digital samhällsomvandling

Publicerad

Sveriges rankas etta i världen i Network Readiness Index (NRI), som är en årlig jämförelse av länders förmåga att tillvarata digitaliseringens möjligheter. I årets rapport ligger fokus på förmågan att använda digitala verktyg för att hantera de samhälleliga konsekvenserna av COVID-19.

Network Readiness Index sammanställs av tankesmedjan Portulans Institute, i år i samverkan med UNESCO. Också år 2019 toppade Sverige rankingen.

- Rapporten slår fast att digitala lösningar har varit avgörande för att hantera samhällseffekterna av coronaepidemin. Att Sverige toppar listan är ett kvitto på att vi har gjort rätt som satsat på en digitalisering som omfattar hela samhället, säger digitaliserings­minister Anders Ygeman.

Presskontakt

Fredrik Persson
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-072 81 36
e-post till Fredrik Persson