Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Tomas Eneroth deltar på högnivå-möte om uppkopplade och automatiserade fordon

Publicerad

Idag, den 7 oktober, deltar infrastrukturminister Tomas Eneroth digitalt på ett högnivåmöte om uppkopplad och automatiserad körning på väg. På mötet deltar bland annat flera transportministrar från EU och representanter från branschen.

- Utvecklandet av uppkopplade och självkörande fordon är centralt för att klara klimatomställningen och öka trafiksäkerheten. Det är dessutom en viktig del i att stärka EU:s konkurrenskraft. Här är Sverige världsledande, men här behöver också EU växla upp arbetet med att etablera gemensamma regler, säger infrastrukturminister Tomas Eneroth.

Mötet är det fjärde högnivå-mötet om uppkopplade och automatiserade fordon, där det senaste hölls i Göteborg 2018 med Sverige som värd. Denna gång står Finland värd för mötet och nya slutsatser om det fortsatta arbetet ska tas.

Presskontakt

Lovisa Alm
Pressekreterare hos infrastrukturminister Tomas Eneroth
Telefon (växel) 08-405 10 00