Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Matilda Ernkrans deltar i ministermöte om Bolognaprocessen

Publicerad

I dag, torsdag 19 november, medverkar Matilda Ernkrans, minister för högre utbildning och forskning, i ett ministermöte om Bolognaprocessen. På dagordningen står samtal om högre utbildning i Europa och antagande av Romkommunikén. Matilda Ernkrans kommer att hålla ett anförande.

– Förutom att Romkommunikén lägger stor vikt vid beröringspunkter som jämlik tillgång till utbildning och hållbar utveckling lyfts även viktiga områden som demokrati och jämställdhet. I en tid när det blåser antidemokratiska vindar blir det viktigt att vi gemensamt värnar den akademiska friheten, säger Matilda Ernkrans.

Bolognaprocessen bygger på Bolognadeklarationen 1999 och har som mål att göra Europa till ett sammanhållet område för högre utbildning. Som värdland står Italien och mötet sker digitalt.

Presskontakt

Tove Kullenberg
Pressekreterare hos minister för högre utbildning och forskning Matilda Ernkrans
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-842 50 59
e-post till Tove Kullenberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet