Pressmeddelande från Justitiedepartementet

Morgan Johansson och Mikael Damberg deltar i extrainsatt videomöte i rådet för rättsliga och inrikes frågor (RIF)

Publicerad

I morgon, fredag den 13 november, träffar justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och inrikesminister Mikael Damberg sina EU-kollegor under ett informellt videokonferensmöte.

Ministrarna ska diskutera terrorismbekämpning och hur EU:s gemensamma insatser för att bekämpa terrorism kan stärkas ytterligare. Utöver det omfattande arbete som gjorts för att stärka informationsutbyte och operativt samarbete mellan medlemsländerna är det centralt att fortsätta det förebyggande arbetet och åtgärder mot radikalisering, inte minst stöd till lokala aktörer.

På dagordningen står också diskussion om olika aspekter av förslaget till EU:s migrations- och asylpakt. I september i år presenterade kommissionen förslag om en nystart för migrationspolitiken. Det handlar bland annat om att skapa effektivare förfaranden och hitta en bra balans mellan ansvar och solidaritet.

Presskontakt

Sofie Rudh
Pressekreterare hos justitie- och migrationsminister Morgan Johansson och pressamordnare på Justitiedepartementet
Mobil 072-545 74 21
e-post till Sofie Rudh
Per Strängberg
Pressekreterare hos inrikesminister Mikael Damberg
Mobil 073-093 90 56
e-post till Per Strängberg