Innehållet publicerades under perioden

-
Pressmeddelande från Utrikesdepartementet

Utrikesminister Ann Linde deltar i internationell digital konferens om nya teknologier och nedrustning

Publicerad

Vad innebär artificiell intelligens och smarta vapensystem för nedrustningsarbetet? Detta diskuteras på den ministerkonferens som Ann Linde deltar på den 6 november, under tyske utrikesministerns värdskap. Teknologiutvecklingen på områden såsom artificiell intelligens, cyber, rymd, missilteknologi och bioteknik går mycket snabbt och har stora militära implikationer. 

Ministerkonferensen Capturing Technology, Rethinking Arms Control, handlar om vad detta innebär för internationell säkerhet, nedrustning och rustningskontroll och hur vi bäst ska möta denna utmaning. Konferensen är också ett sätt att föra diskussionen framåt om vilken roll Europa kan spela för att främja nedrustning, rustningskontroll och ansvarsfullt uppträdande när det gäller nya teknologier. 

Utrikesministern har också ett bilateralt möte med Tysklands utrikesminister Heiko Maas. En första ministerkonferens på temat rustningskontroll och nya teknologier organiserades i Berlin den 15 mars 2019, även då med svenskt deltagande.

Presskontakt

Klara Watmani
Pressekreterare hos utrikesminister Ann Linde
Telefon (växel) 08-405 10 00