Pressmeddelande från Infrastrukturdepartementet

Anders Ygeman i rundabordssamtal om risker med e-handel med elektroniska varor

Publicerad

I dag deltar energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman i ett rundabordssamtal med bland andra Elsäkerhetsverket, intresseorganisationer och aktörer inom e-handeln. Syftet med samtalet är att uppmärksamma risker med handel av elektroniska produkter från e-handelsplattformar utanför EU.

Tid:

Anders Ygeman finns tillgänglig efter mötet, kl. 14.00 för kommentarer på telefon.

- Många elektroniska produkter som säljs via nätet är av undermålig kvalitet. Elsäkerhetsverkets initiativ om tydlig information till konsumenterna är mycket bra, men e-handelsplatserna har huvudansvaret för att stoppa försäljningen av farliga produkter, säger digitaliseringsminister Anders Ygeman

Under mötet kommer Elsäkerhetsverket att informera om resultaten av projektet Privatimportens faror som är ett samarbetsprojekt mellan Sveriges Konsumenter och Elsäkerhetsverket. Syftet med projektet är att informera konsumenter om risker med att köpa elektriska produkter från e-handelsplattformar utanför EU.

Presskontakt

Fredrik Persson
Pressekreterare hos energi- och digitaliseringsminister Anders Ygeman
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 073-072 81 36
e-post till Fredrik Persson