Innehållet publicerades under perioden 21 januari 2019 och 8 juli 2021

Pressmeddelande från Utbildningsdepartementet

Fler insatser för att yrkeselever ska ges bättre möjlighet till högskolebehörighet

Publicerad

Regeringen fortsätter att arbeta för att elever på yrkesprogrammen ska ges bättre möjlighet att läsa de kurser som krävs för grundläggande högskolebehörighet. Skolverket och Skolinspektionen får varsitt uppdrag gällande detta i regleringsbreven för 2021.

Skolverket får i uppdrag att ta fram stöd för och sprida lärande exempel på hur huvudmän kan skapa möjligheter för elever på yrkesprogram att läsa de kurser som krävs för grundläggande behörighet till högre utbildning. Uppdraget ska redovisas senast den 12 januari 2024.

Skolinspektionen får i uppdrag att granska vilka möjligheter elever på yrkesprogram har att läsa de kurser som krävs för grundläggande behörighet till högre utbildning. Uppdraget ska redovisas senast den 17 december 2021.

Presskontakt

Anja L Sundberg
Pressekreterare hos utbildningsminister Anna Ekström
Telefon (växel) 08-405 10 00
Mobil 076-116 77 45
e-post till Anja L Sundberg

Prenumerera på nyheter från Utbildningsdepartementet